13/9/2023

De beste internetverbinding voor bedrijven in 2023

Deel dit artikel

Wat is de meest betrouwbare internetverbinding voor mijn bedrijf in 2023?

Tegenwoordig is glasvezeltechnologie de snelste en meest betrouwbare internetverbinding voor bedrijven. Glasvezel is de de facto standaard geworden voor bedrijven die op zoek zijn naar hoogwaardige, stabiele internetconnectiviteit. In dit artikel gaan we in op de redenen waarom glasvezel wordt gezien als de beste optie voor bedrijven in 2023 en presenteren we een even goed presterend alternatief.

De voordelen van glasvezel voor uw bedrijf

1 - Uitzonderlijke verbindingssnelheid

Glasvezel biedt ongeëvenaarde verbindingssnelheden, veel beter dan andere technologieën. Met snelheden tot meerdere gigabits per seconde kunnen professionals grote bestanden in slechts enkele seconden downloaden en uploaden. Deze bliksemsnelheid verhoogt de productiviteit en verbetert de efficiëntie van de bedrijfsvoering.

2 - Feilloze betrouwbaarheid

Glasvezel is uiterst betrouwbaar vanwege het fysieke ontwerp. In tegenstelling tot koperen kabels, die gevoelig zijn voor elektromagnetische interferentie, maakt glasvezel gebruik van lichtpulsen om gegevens te verzenden, waardoor het immuun is voor elektrische interferentie en storingen. Dit garandeert stabiele, ononderbroken connectiviteit, wat essentieel is voor online bedrijfsactiviteiten.

3 - Verminderde latentie

De lage latentie van glasvezel is een groot voordeel voor professionals die afhankelijk zijn van real-time communicatie. Latency - de reactietijd tussen het verzenden en ontvangen van gegevens- is drastisch verminderd met glasvezel. Dit maakt videoconferenties van hoge kwaliteit, VoIP-gesprekken zonder vertraging en een naadloze online ervaring mogelijk.

4 - Verbeterde veiligheid

Glasvezel biedt ook een betere gegevensbeveiliging dan andere technologieën. Omdat lichtsignalen niet uitstralen en niet buiten de kabel kunnen worden gedetecteerd, is het moeilijker om gegevens te onderscheppen die over glasvezel reizen. Dit biedt een extra beveiligingslaag om gevoelige bedrijfsinformatie te beschermen.

5 - Toegewijde bandbreedte

Met glasvezel profiteren professionals van dedicated bandbreedte. In tegenstelling tot gedeelde verbindingen, waar snelheden kunnen vertragen tijdens periodes van intensief gebruik, garandeert een dedicated bandbreedte constante prestaties, ongeacht het tijdstip van de dag.

6 - Schaalbaarheid

Glasvezel biedt een grote schaalbaarheid om te voldoen aan de toekomstige behoeften van bedrijven. Naarmate bedrijven uitbreiden en de behoefte aan bandbreedte toeneemt, kan glasvezel eenvoudig worden aangepast om hogere snelheden en aanvullende diensten te bieden.

Het beste alternatief voor glasvezel: kabel van VOO en Telenet

Heb je nog geen glasvezel in je buurt? Er is een andere manier om te profiteren van de betrouwbaarheid en snelheid van glasvezel voor je bedrijf: GIGA internet van VOO of Telenet

De snelheid en betrouwbaarheid van glasvezel via één kabel

Sinds enkele jaren zijn kabelexploitanten bezig met de ontwikkeling van een even krachtig netwerk, een hybride glasvezel-coax-netwerk. Praktisch gezien betekent dit dat ze glasvezel naar jouw regio brengen en je huis binnenkomen via de bestaande coaxkabel die wordt gebruikt voor kabeltelevisie.

In tegenstelling tot wat sommige mensen beweren, is kabelinternet niet trager of meer overbelast. Dit type hybride netwerk levert snelheden die vergelijkbaar zijn met glasvezel, zonder dat er werkzaamheden in je huis of buurt nodig zijn.

De voordelen van GIGA internet via coaxkabel

  • Glasvezelachtige snelheid: met de Gigabit-optie geniet je van een supersnelle verbinding met snelheden die vergelijkbaar zijn met glasvezel. VOO en Telenet kunnen momenteel verbindingssnelheden tot 1 Gbps per seconde (1.000 Mbps) bieden. 
  • Vereenvoudigde installatie: je hoeft geen ingewikkelde werkzaamheden aan je huis uit te voeren. Je kunt profiteren van GIGA-snelheid via het TV-FM coaxiale stopcontact dat al in je huis aanwezig is. De installatie is snel en gemakkelijk.
  • Geen nieuwe kosten: kiezen voor de GIGA-optie bij je VOO- of Telenet-abonnement brengt geen extra kosten met zich mee voor je maandelijkse abonnement. Je geniet van een supersnelle verbinding zonder extra kosten.
  • Uitgebreide beschikbaarheid: dankzij hun uitgebreide kabelnetwerk kunnen VOO en Telenet de GIGA-optie in veel regio's aanbieden. Controleer de beschikbaarheid in jouw regio en ontdek glasvezelsnelheid zonder werk.

Concluderend zijn de betrouwbare internetverbindingen voor bedrijven in 2023 glasvezel en coaxkabel van VOO & Telenet. Glasvezel onderscheidt zich door zijn ultrasnelle verbindingssnelheid, uitzonderlijke betrouwbaarheid, lage latentie en verbeterde beveiliging. Coaxkabel biedt echter dezelfde voordelen, plus het gemak van installatie. 

Professionals moeten daarom hun specifieke connectiviteitsbehoeften beoordelen en de technologie kiezen die het beste past bij hun prestatie-eisen en budget.

Hulp nodig bij het proces? Gebruik de gratis telecomvergelijkingsservice van Qui Dit Mieux. Wij vinden voor jou de internetprovider die het beste past bij de behoeften van jouw bedrijf.

Wil je meer weten over de andere manieren waarop je toegang kunt krijgen tot het internet? Raadpleeg ons artikel De verschillende soorten internetverbindingen in België.

Meer nieuws

Andere artikelen

Heeft u nog vragen?
Wij staan tot uw beschikking.

Contacteer ons